Fortolkning og udarbejdelse
Vores pædagogiske læreplan er fortolket og udarbejdet med udgangspunkt i den ministerielt udarbejde dagtilbudslov og styrkede pædagogiske læreplan.
Vi arbejder også med inddragelse af lokalsamfundet i vores pædagogiske læringsmiljøer. Vi samarbejder med og besøger museer, biblioteker, plejehjem, omkringliggende skoler og idrætscentre. Børnehaven arbejder med det fysiske, psykiske og æstetiske børnemiljø. Fx støj, indeklima, plads til fysisk udfoldelse, hygiejneforhold, stuernes indretning og legepladsens muligheder. I det psykiske rum indgår samspillet mellem børn, og børn og voksne imellem.
Samspillet i vores børnehave er kendetegnet ved gensidig respekt og tolerance, blandt andet gennem den sproglige kultur blandt børnene og blandt børn og voksne. Vores æstetiske miljø tager udgangspunkt i, at børnehavens indretning og udsmykning er stimulerende for børnene at færdes i, sådan at det fremmer deres lyst til at bevæge, udfolde og fordybe sig. Ligesom der også er plads og muligheder for stillelege og rolige pauser. Børnene indgår i deres børnehavetid i medbestemmende, demokratiske og meningsfulde processer.
Den pædagogiske læreplan indeholder 6 læreplanstemaer. Læreplanstemaerne er konkrete temaer, emner og aktiviteter, som vores pædagogiske praksis indeholder i arbejdet med børnenes udvikling, læring og dannelse.
Evalueringssystematikken i børnehaven tager udgangspunkt i en løbende pædagogisk dokumentation af sammenhængen mellem børnehavens pædagogiske læringsmiljø og børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse.
Læreplanen evalueres hvert andet år. Børnehavens bestyrelse inddrages i udarbejdelse, evaluering og opfølgning på den pædagogiske læreplan.
Både den pædagogisk læreplan og evalueringen skal være offentlig tilgængelig. Hvis du er forælder i institutionen, kan du finde vores pædagogiske læreplan i fuld udgave på Aula. Har du ikke adgang til institutionens Aula, kan du henvende dig til institutionslederen på anba-fb@aalborg.dk og få den tilsendt.